Tarihçe

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, 2001-2002 akademik yılında Anadolu Üniversitesi, Endüstriyel Sanatlar Yüksekokulu’na bağlı olarak Moda Tasarımı Bölümü adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. Bölüm; 14.11.2011 tarihli 2011/2471 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesine geçmiştir. Bu tarihte, fakülte Mimarlık Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Endüstriyel Tasarım Bölümü ve Moda Tasarımı Bölümü olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. 18.05.2018 tarihinde ise Resmi Gazete’de yayınlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile fakülte Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 2018-2019 yılında Moda Tasarımı Programı’na üniversitelerde aynı alanda eğitim veren bölüm ve programlar arasındaki isim farklılıkları nedeniyle yaşanabilen yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans öğrenci kabulünde konan özel şartlar gibi nedenlerden dolayı öğrenci kabulü durdurulmuş; aynı yıl sektörün ve değişen dünyanın güncel ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve bu bağlamda nitelikli öğrenciler yetiştirmek üzere güncellenen bir müfredata sahip olan Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü kurulmuştur. YÖK’ün 11.03.2020 tarihli kararı ile mevcut müfredat korunarak bölümün ismi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü olarak değiştirilmiştir.